Icoon

Vijver met technische vakkrachten vergroten

Wacht jij op die ene beste vakkracht die misschien bij jou instroomt of werk je met ons mee om mensen te werven, om te scholen en jouw bedrijf te leren kennen? Techport kan je helpen om stappen te zetten voor meer instroom op specifieke beroepen.

Techport wil graag samen met jou stappen zetten voor meer instroom, gericht op specifieke beroepen met een ‘hands-on’ benadering. Gericht op leren/werken met perspectief op nieuwe medewerkers die binnen één jaar bij jou aan de slag kunnen en gaan werken aan de water- en/of energietransitie.

In 2022/2023 zijn er 23 bedrijvenscans afgenomen bij bedrijven in onze regio. Goed om te constateren dat er al bedrijven een beleid hebben geformeerd en opleidingsplannen hebben gemaakt en dat er ervaringen over werven en begeleiding worden uitgewisseld. Eén zorgelijke constatering: Techportbedrijven ondernemen 0% activiteiten voor werven zij-instromers. 

Geen focus op andere doelgroepen, betekent dat iedereen nog steeds in dezelfde vijver vist en hoopt op dé schoolverlater of een ervaren medewerker niveau 3 / 4 in de techniek. Wil je gezamenlijk met Techportbedrijven werken aan het vergroten van de vijver?

Voor vragen, neem contact op met Margriet Lautenschutz. Je kan je ook direct aanmelden voor dit programma van het Service Punt Techniek.

Aanmelden Service Punt Techniek

Ik meld mij graag aan:

  • Naam
  • Functie
  • Organisatie
  • E-mailadres
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op