Voorbereidende gastles PET IJmond 2023

Wegens succes geprolongeerd! Studenten Medewerker Kind en Educatie Nova College verzorgen op woensdagochtend 27 september 2023, samen met rolmodellen uit het bedrijfsleven een gastles ter voorbereiding op PET IJmond 2023

Beeldenbrekers

De gastles staat in het teken van de 7 werelden van Techniek, heeft als titel: ‘Beeldenbrekers’ en bestaat uit een tekenopdracht en een vrouwelijk rolmodel uit het bedrijfsleven dat komt vertellen over haar beroep.

Programma

De gastles duurt maximaal 60 minuten en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Inleiding – 5 minuten 
  • Filmpje van PET IJmond 2022 – 5 minuten 
  • Tekenopdracht – 20 minuten
  • Gastles – 20 minuten (door rolmodel) 
  • Afsluiting

Stereotypen doorbreken

Twee studenten van de opleiding ‘Medewerker Kind en Educatie’ die het keuzedeel ‘doorstroom Pabo’ volgen, komen naar jouw school, samen met een vrouwelijk rolmodel uit het bedrijfsleven. De studenten begeleiden deze gastles en introduceren het vrouwelijk rolmodel. Techport werkt in dit programma samen met vhto en Nova College. Het doel is om leerlingen te informeren over (bèta)technische en ICT-beroepen. Ook willen we genderstereotypen over (bèta)technische en ICT-beroepen hiermee helpen doorbreken. 

Win-win

Doe mee en jouw groep 7 of 8 gaat dit jaar extra goed voorbereid naar PET IJmond. Èn je helpt ook nog eens de 2e jaars studenten met hun studieopdracht. Het enige dat wij van jou als leerkracht vragen is om tijdens de gastles aanwezig te zijn in jouw eigen klas en te zorgen voor tekenpapier en potloden en/of stiften.

Let op: slechts 20 gastlessen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Meld jouw groep nog vóór de zomervakantie aan! De aanvragen behandelen we op volgorde van binnenkomst, dus wees er snel bij. Je ontvangt na de zomervakantie bericht of jouw groep mee kan doen.

Wanneer: woensdag 27 september 2023

Duur: maximaal 1 uur

Doelgroep: groep 7 of 8 (of combi klassen 7/8)

Waar: op jouw eigen school

Aanmelden voorbereidende gastles PET IJmond 2023

Groep(Vereist)
Voorkeur tijdslot(Vereist)
Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op