Doe-middag leraren primair onderwijs

Leraren hebben een belangrijke rol in de keuzes die leerlingen maken. Techport werkt daarom ook graag samen met leraren primair onderwijs om leerlingen te interesseren voor techniek. Om leraren te inspireren en te ondersteunen biedt Techport een speciale techniek inspiratiemiddag. Meld je hieronder aan voor de Doe-middag op woensdag 4 oktober 2023.

Techport organiseert samen met bedrijven, scholen en partners zoals Sterk Techniek Onderwijs (STO) elk jaar een inspiratiemiddag voor de leraren primair onderwijs in de IJmond/Zuid-Kennemerland tijdens de Techport Technologieweek. Tijdens deze dag krijgen leraren een actueel en positief beeld van techniekonderwijs. En ze krijgen lespakketten en tips mee om op een laagdrempelige manier techniekonderwijs aan te bieden in de klas.

STOELEN AAN DE KANT EN STROOP DIE MOUWEN MAAR OP!

Op woensdagmiddag 4 oktober 2023 van 13.00 tot 16.00 uur bieden we de leraren primair onderwijs uit IJmond/Zuid-Kennemerland de kans om echt aan de slag te gaan met Wetenschap & Techniek tijdens de Techport Doe-middag voor leraren primair onderwijs. Want zeg nou zelf: na informeren, inspireren, praten, zingen en kijken is het nu tijd om te DOEN!

Doen met Ben
Maak samen met trainer Ben Snoeijs je eigen robot vriend(in) en probeer zoveel mogelijk biologische functies na te bootsen. Maak zelf heksensoep en een waterzuivering. Breng je tekening tot leven en laat figuurtjes superkrachten krijgen. Teken een instrument en bespeel dit. Of sluit een blauwe hoogoven en windpark op elkaar aan en zorg voor balans in het energienetwerk. En nog veel meer!

Pop-up train de trainer
Sporthal ‘De Walvis’ in Beverwijk is zoals elk jaar weer helemaal ingericht in de 7 werelden van Techniek. In elke wereld kan je aan de slag met een leuke techniekactiviteit die geschikt is voor onder-, midden- of bovenbouw. Ervaar zelf de technieklessen onder leiding van Ben; de lesbrieven krijg je na afloop gratis mee naar huis!

Pub quiz
Met in de ene hand een borrel en de andere hand bij de knop: bij deze quiz valt serieus wat leuks te winnen!

Wie is Ben?
Ben Snoeijs is de eerste en enige Techniekmaker® van Nederland. Hij zet zich dagelijks in om meer jongeren te inspireren voor een keuze in Techniek. Met een wervelende combinatie van on- en offline events werkt hij aan betere beeldvorming bij jongeren, ouders en beleidsmakers. Zijn werkzaamheden zijn altijd gericht op het snijvlak van onderwijs, techniek en bedrijfsleven. Zo is hij deeltijd docent, werkt hij landelijk voor Jetnet en adviseert hij scholen van het basisonderwijs tot aan het beroepsonderwijs. Hij zet zich in voor een diverse tech-omgeving en is groot voorvechter van het vakmanschap. In deze rol is hij ook ambassadeur van Guruz. Naast deze werkzaamheden is hij ook actief als lid van de raad van bestuur van FTC Benelux, de Robotcompetitie die inspireert en alle onderwijsniveaus verbindt. Hij schrijft wekelijks over tech, onderwijs en de arbeidsmarkt op social media om Nederland wakker te schudden. 

Aanmelden Doe-middag voor leraren

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op