21 sep 2022

Succesvolle workshop flirten met nieuwe medewerkers

Niemand kan er omheen, het is een complete gekte op de arbeidsmarkt. Hoe trek je de juiste mensen aan en hoe val je op als bedrijf? Vanuit het Service Punt Techniek Techport wordt de samenwerking gezocht tussen overheid, onderwijs en bedrijven om meer zij-instromers in de techniek te krijgen voor verduurzaming van de regio. Daarom is er op 30 augustus een workshop georganiseerd waar Techport bedrijven hebben geflirt naar baankansen voor monteurs.

Inspirerende workshop

Tijdens de workshop is er kennis gemaakt met de zeven werelden van Techniek. Daarnaast hebben de bedrijven kennis gemaakt met de werkgeversorganisatie VNO-NCW en de topwerkgever Kuuk. Raymond Groenwegen gaf inspirerende adviezen op welke wijze je als bedrijf in deze tijden meer kandidaten weet te vinden.

Bouwstenen Techportbedrijven

Er is een aantal bouwstenen benoemt waarmee Techportbedrijven aan de slag willen. Dit was onder andere:

  • Kennismaken met de nieuwe doelgroepen, wie zijn dat en welke monteurskills erkennen we;
  • Werven op skills, oriënteren en matchen;
  • Geïnteresseerden monteurs uitwisselen en behouden voor de sector;
  • Imago van de sector verbeteren, meer zingeven en branding van effecten van werken in de techniek.

Je bedrijf beter regionaal profileren voor zij-instromers?

Service Punt Techniek Techport gaat met de partners aan de slag om meer zij-instromers te faciliteren, verbindingen mogelijk maken met partijen in onderwijs en overheid en kennisdelen van expertbedrijven. Hiervoor willen wij o.a. campagnes voeren, oriëntatiedagen organiseren, bedrijvenscan uitvoeren. Neem gerust contact op met Techport via Margriet.Lautenschutz@techport.nl

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op