21 mrt 2024

GIRLS’ DAY 2024

Op 11 april 2024 openen door heel Nederland bedrijven en beroepsopleidingen hun deuren om meisjes van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en IT. In de IJmond kunnen scholen kiezen uit:

Girls’ Day, powered by Nova Smart Girls

Voor meisjes van de brugklas voortgezet onderwijs wordt het ochtendprogramma van deze Girls’ Day dit jaar door zes Techportbedrijven verzorgd: Damen Ship repair, Reynard High Voltage Solutions, BTACS, OD IJmond, Blok System Supply en Vicoma 

In de middag gaan de meisjes naar de Nova Campus Beverwijk en volgen daar techniekworkshops, bedacht door de Nova Smart Girls. 

De Nova Smart Girls community is bedoeld voor vrouwelijke studenten die een technische mbo-opleiding volgen. Binnen de community leren ze elkaar kennen, delen ze ervaringen, bouwen ze een netwerk op, wonen ze inspirerende congressen bij en ze vertellen tijdens Girls’ Day graag meer over hun keuze voor techniek.

Girls’ Day Tata Steel

Voor leerlingen van de basisscholen is er een programma in de Tata Steel Academy. Voor meisjes uit de brugklas zijn er verschillende activiteiten in het congrescentrum. Girls’ Day wordt mogelijk gemaakt dankzij de inzet van meer dan twintig vrouwelijk collega’s die deze dag optreden als rolmodel en met de meisjes in gesprek gaan over hun werk bij Tata Steel.

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op